Nieuws

Webshop

Handige links
Inloggen

Agenda
8-12 
Kerstdiner H2 & D1
9-12 
kerstdiner HVL
15-12 
Kerstdiner JO18-1
16-12 
Kerstdiner H30
17-12 
Meeting MX-5 club
20-12 
Lions Kerst Diner
22-12 
H1! Sint en Piet Bak
Hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Zaalhockey gaat weer beginnen, info avond 28 november!
18-10-2023  | 

 

De eerste herfstbuien zijn al aanwezig, het signaal dat we weer de zaal in mogen voor de mooie zaalhockey competitie! Voor diegenen die dit voor het eerst gaan beleven en voor hen die een refresh nodig hebben, hierbij de nodige informatie:

Belangrijke datums (save the dates!)

Wanneer

Wie

Wat

Ca. 10 november

KNHB

Wedstrijdschema

Medio november

Zaalcommissie Dorsteti

Planning oefenwedstrijden 3 december

Dinsdag 28 november

Iedereen die wil leren

Informatieavond zaalhockey

Zondag 3 december

Jongste jeugd en junioren

Oefenwedstrijden Haaskamp en Holestick

Zaterdag 9 december

Alle zaal teams

Start zaalcompetitie (zaterdag + zondag)

Zaterdag 23 december

Jongste jeugd en junioren

Glow in the Dark event

Zondag 11 februari

Alle zaal teams

Einde zaalcompetitie

Informatie avond zaalhockey 28 november door Haike Blaauw

Een mooie traditie al jaren is dat Haike Blaauw een hele succesvolle informatieavond verzorgt rondom zaalhockey. Haike is KNHB-bondsscheidsrechter en daarnaast wedstrijdofficial in de Hoofdklasse dames & heren op het veld en in de zaal. De informatieavond zal plaatsvinden op 28 nov vanaf 19.30 uur. Tijdens deze avond komen alle aspecten rondom zaalhockey aan de orde zoals regels, arbitrage, tactiek, materialen, organisatie, afgelastingen, trainingen, etc. De zaalhockeycommissie (Pascal Schellings en Marc van Kerkhof)  is verantwoordelijk voor de organisatie en Haike geeft de briefing over bovenstaande onderwerpen.

De informatieavond is bedoeld voor:

·         Coaches en teammanagers (met of zonder zaalhockey ervaring)

·         Scheidsrechters

·         Ouders, het is zeer leerzaam om te weten wat de regels zijn als je op de tribune zit

Deze avond is voor iedereen die meer wil weten over zaalseizoen. (Nieuwe) coaches, ouders, trainers, ouders die gaan wedstrijd begeleiden, etc. Iedereen die vragen heeft of meer wil weten/leren.

Je bent dus van harte welkom op dinsdag 28 november om 19.30 uur in het clubhuis!

Kleding en materialen

Let erop dat er, naast het verplichte bitje en scheenbeschermers, specifieke eisen gesteld worden aan de schoenen, sticks en aanvullende bescherming.  Zo moeten de zaalschoenen, bij voorkeur, een lichte zool hebben zodat die geen strepen achterlaten. De veldstick wordt vervangen door een zaalhockeystick. Deze zijn er in allerlei maten, kleuren, krommingen, carbonpercentages, materialen en variëren in kosten tussen enkele tientjes en een paar honderd euro. Tot slot is het gebruik van een zaalhockeyhandschoen ten zeerste aan te raden. Hoewel niet verplicht gesteld door de KNHB, voorkomt het gebruik onnodige en pijnlijke handblessures. Ook de keep(st)ers ontkomen niet aan enkele aanvullende materialen. Als de klompen voorzien zijn van riempjes met metalen gespen, dan dienen deze vervangen te worden door stoffen bandjes met kunststof sluitingen. Daarnaast bestaan er zaalhoezen voor de legguards die het glijden in de zaal bevorderen (en de legguards beschermen). Onze materiaalman zal t.z.t. de keep(st)ers informeren wanneer deze materialen afgehaald kunnen worden.

Save the date! Glow in the Dark event op zaterdag 23 december as!

Tijdens het zaalseizoen en vlak voor de Kerst zal er een spetterend Glow in the Dark event (binnen en/of buiten) worden georganiseerd op zaterdag 23 december! Doelgroep is de Jongste jeugd en de Junioren. Het programma zal einde middag starten en vroeg in de avond eindigen. Definitieve programma volgt, maar zet die datum vast in je agenda!

Binnenkort zal waar dat nodig is meer informatie volgen over het zaalhockeyseizoen, maar dan ben je nu alvast op de hoogte van de belangrijkste zaken!

Met sportieve groet namens Haike, Pascal en Marc,

Jerry Vroon

Communicatie & Evenementen


 


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor

Sponsoren